Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Everything is a matter of balance...

Ισορροπία πρέπει να υπάρχει παντού,στις πράξεις,στις σκέψεις,στις σχέσεις...χωρίς αυτή δε μπορούμε να κάνουμε βήμα..στην κυριολεξία! Όταν μάλιστα αποφασίζεις να ξεκινήσεις μια σχέση (είτε φιλική,είτε ερωτική,δεν έχει σημασία) πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να ισορροπήσεις, να δώσεις αλλά και να πάρεις. Τα λες απ'την αρχή αυτά, ανοίγεις τα χαρτιά σου και λες τι έχεις να προσφέρεις..δίνεις συναίσθημα,οχι απαραίτητα για να το πάρεις πίσω αλλά το σωστό είναι αυτό, να δίνεις και να παίρνεις.. Να κάνεις θυσίες αλλά να κάνει κι αυτός, να αγκαλιάζεις σφιχτά, να σ'αγκαλιάζει κι εκείνος σφιχτά..να νοιάζεσαι και να νοιάζεται, οχι αναγκαστικά ούτε από υποχρέωση αλλά γιατί έτσι νιώθει κι εκείνος. Κι αν κάποια στιγμή αρχίσεις να δίνεις μόνο εσυ κι ο άλλος σταματήσει, πάει,θα βουλιάξει το πλοίο..πρέπει να βάλει λίγο φορτίο να ισορροπήσει! Αν πάλι κάτι δε σου αρέσει πες το, προσπαθήστε μαζί να βρείτε μια λύση, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε και οι δυο μερικές υποχωρήσεις για να βρείτε τη χρυσή τομή..Φυσικά δεν είναι εύκολο να υποχωρείς και να "κόβεις" πράγματα οπότε θα πρέπει να το κάνεις με μέτρο, και να κόβεις κι εσυ μαζί ό,τι ενοχλεί τον άλλο..τι, δε θες να αλλάξεις τίποτα εσυ; Sorry darling δεν παίζεται έτσι το παιχνίδι και θα βουλιάξεις..αν δεν αλλάζει ο άλλος τίποτα όμως, απλά φύγε..σκέψου, αξίζει να ισορροπείς μόνος σου πάνω σε τεντωμένο σχοινί;;; Love is a game for two και οι κανόνες είναι ίδιοι και για τους δύο όποια κι αν είναι η σχέση μεταξύ τους...


Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Μαύρη πέτρα.

Είμαι απίστευτα συναισθηματική αλλά μπορώ να τη ρίξω πίσω μου άνετα όταν μου έχεις κάνει κάτι ή όταν θέλω να σώσω τον εαυτό μου από μπερδέματα. Φεύγω έτσι απλά, μπορεί να τα κάνω σμπαράλια όλα πριν φύγω, αλλά μπορεί και να μην πω τίποτα.Μετά απλά παγώνεις στο μυαλό μου. Μένεις απλά μια εικόνα κάποιου,κάποτε. Τίποτα παραπάνω, υπάρχεις, αλλά αδιαφορώ πλήρως για την ύπαρξη σου.
Με εκνευρίζει αφάνταστα να γυρίζεις πίσω μετά από καιρό σα να μην τρέχει τίποτα, δε μ'αρέσει το ξαναζεσταμένο φαγητό. Όπως έφτιαξα το δρόμο μου μετά από σενα, κάνε κι εσυ το ίδιο, μην κολλάς σε μένα πάλι, μην ελπίζεις να γίνουμε όπως παλιά γιατί όλα αλλάζουν με τον καιρό, και ειδικά τα συναισθήματα. Είμαι αλλού πλέον. Έχω άλλους φίλους,άλλους ανθρώπους να με αγαπούν και να αγαπώ. Δε θέλω ουτε καν μια χαραμάδα για να σε βλέπω πού και πού, αφού έριξα μαύρη πέτρα δε θέλω τίποτα. Και εντάξει, μπορεί το γυαλί αν ραγίσει να ξανακολλήσει αλλά δεν έχω χώρο για σενα στη ζωή μου, και ούτε θέλω να βρω...δε θέλω καν να σου εξηγήσω το γιατί, μπορείς απλά να το δεχτείς και να προχωρήσεις;
Ξέρω γιατί γύρισες. Για να περηφανευτείς για τα κατορθώματα σου, για να δεις τι έχω καταφέρει εγώ, να συγκρίνεις και αν νίκησες να το χαρείς, να κοκορευτείς όπου βρεις. Τι κρίμα που δε θα σου δώσω ούτε καν αυτή τη χαρά! Και αν δέχτηκα και σου άνοιξα μια πορτούλα, το έκανα καθαρά από ευγένεια..να χαζέψεις λίγο κι εσυ. Μετά θα πατήσω κατά λάθος το delete -oops!- και θα μπορείς να ξανατραβήξεις το δρόμο σου καλή μου..ναι; Εξάλλου αν σε ήθελα στη ζωή μου, έστω να σε χαζεύω μια στο τόσο,θα είχα φροντίσει γι'αυτό πριν καιρό..θα το είχες καταλάβει,γιατί όταν μου λείπει κάποιος δε φοβάμαι να του το δείξω... αφού δε σου το έδειξα λοιπόν...bye bye bye :)


Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Γλείφω άρα υπάρχω;; Ε όχι!

Σκηνικό 1: Πριν ένα-δύο χρόνια στο μετρό στεκόταν δίπλα μου μια κοπέλα που φόραγε ένα ΤΕΛΕΙΟ παλτό με κάτι σχέδια στην πλάτη,κοτλε, ερωτεύσιμο τέλοσπάντων. Εντελώς αυθόρμητα της λέω "το παλτό σου είναι τέλειο!Από πού το πήρες;"...με κοίταζε σα να της μίλαγα Αρειανά. Μετά απλά χαμογέλασε ντροπαλά και μου είπε,αλλά η έκφραση "τι-μου-λέει-αυτή-τώρα;" δεν είχε φύγει από το βλέμμα της. Έφυγε σαν κυνηγημένη. (δεν ξέρω αν το προκάλεσα εγώ ή απλά βιαζόταν..)
Σκηνικό 2: Βλέπω φωτό καθηγήτριας μου στο facebook (άλλο και τούτο..δεν περίμενα ΠΟΤΕ οτι θα είχα φίλους καθηγητές στο facebook!) από το γάμο της...φόραγε ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ γούνινο λευκό μπολερό γιατί έκανε ψύχρα..πηγαίνω στο μάθημα και της λέω "Είδα και τις φωτογραφίες του γάμου σας..τέλειο το νυφικό αλλά λάτρεψα το γούνινο μπολερό..ήταν τοοοοοσο ωραίο!". Δε μπορώ να σου περιγράψω ακριβώς την έκφραση της αλλά ήταν συνδυασμός έκπληξης και Αρειανών πάλι..μόνο που αυτή τη φορά λίγα δευτερόλεπτα μετά διέκρινα κι άλλο ύφος..θα το ονομάσω "ωραία-πες-μου-τι-θες-από-μένα-τώρα!"..και μου έκοψε τη χαρά!
Σκεπτόμενη τα δυο περιστατικά λοιπόν,συνειδητοποιώ πόσο καχύποπτος έχει γίνει ο κόσμος πλέον..Λές μια καλή κουβέντα και ο άλλος νομίζει πως τον γλείφεις! Αν μάλιστα έχει και κάποιο αξίωμα ή ανώτερη θέση από τη δική σου (βλέπε φοιτητής-καθηγητής) τότε ακόμα και μια απλή καλημέρα μπορεί να φανεί γλείψιμο!!! Από μια πλευρά το καταλαβαίνω..γιατί το 95% των φοιτητών έχει στο μυαλό του τον καλό βαθμό όταν συζητα με τους καθηγητές.Παίζει να είναι και μεγαλύτερο το ποσοστό...αλλά εγώ ΔΕΝ ανήκω σε αυτούς τους φοιτητές. Έχω πει τσαχπίνικα "ελάαααααααατε κυρία βοηθήστε μας να περάσουμε,να τελειώσουμε κάποτε!" αλλά μέχρι εκεί. Δε θα δείξω ψεύτικο ενδιαφέρον για τα νέα της καθηγήτριας για να κάνω καλή εντύπωση. Το σιχαίνομαι αυτό. Αν ρωτήσω για τα νέα της, θα το κάνω από πραγματικό ενδιαφέρον αλλιώς δε ρωτάω καν. Κι όταν θέλω κάτι,θα το πω,αλλά δε σημαίνει πως ο,τι κάνω το κάνω για να πετύχω το σκοπό μου!
Αν σου κάνουν λοιπόν ένα κοπλιμέντο,μην πάρεις αμέσως το ύφος "ωραία-πες-μου-τι-θες-από-μένα-τώρα!" γιατί υπάρχει κι αυτή μικρούλα πιθανότητα ο άλλος να μη θέλει τίποτα από σένα..ακόμα κι αν έχεις κάτι να του δώσεις!




 ΥΓ: Δε μπορώ να περιγράψω πόση αηδία νιώθω όταν περνάει καθηγητής μπροστά από κοριτσοπαρέα λίγο πρίν αρχίσει η εξέταση του μαθήματος και όοοοολες μαζί οι καρακαηδόνες αρχίζουν "Τι κάνετε κύριεεεεε;" "Περάστε μας κύριεεεεεεεεεεε" "Εσείς που είστε τόοοοοσο καλός θα μας περάσετε εεε;"...Η πλάκα είναι πως μετά είναι τόσο σίγουρες οτι θα τις περάσει που μπαίνουν,κάθονται 5 λεπτά και παραπονιούνται για τα δύσκολα θέματα και μετά φεύγουν δίνοντας λευκή κόλλα! (που δεν είναι μια απλή λευκή κόλλα,επάνω έχουν απλώσει όλη τους την εξυπνάδα..μόνο που είναι διάφανη και δε φαίνεται!) Πόση βλακεία υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο Θεέ μου;;
Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Σκορποχώρι part I*

"Σκορποχώρι part I";;; Ποιος θα το πίστευε πριν ένα-δυο χρόνια ότι θα έγραφα νέο σκορποχώρι και μάλιστα σε άλλο μέρος;; Τώρα που το κάνω, ναι, δηλώνω πως και officially it's the beginning of a new era!!!
Γιατί να τα φτιάξεις με μια γεματούλα/χοντρούλα/οχι κοκκαλιάρα τέλοσπάντων: Γιατί στις 9 το βράδυ που θα της πείς "Ρε μωρό δεν παραγγέλνουμε κανένα σουβλάκι;" δε θα σε κοιτάξει τρομαγμένη ούτε θα πάρει "μια σαλατίτσα" αλλά ευτυχισμένη θα σου πει "ένα απ'όλα και μια πατάτες" και θα γουρουνιάσετε παρέα! 
Όταν αποφασίσεις να αφήσεις κάτι στην άκρη, κάποιον αδικείς..και εκείνος αδικεί άλλον κοκ..είναι αλυσίδα, οπότε σκέψου λίγο πριν αλλάξεις τα σχέδιά σου!
Λύθηκαν τα μάγια..αλήθεια!Αφού να φανταστείς αυτή την εβδομάδα θυμηθήκαμε τα..νιάτα μας! LOL (ποιά μάγια θα μου πείς ανυποψίαστε αναγνώστη.. μη δίνεις σημασία!)Εδώ φυσικά κολλάει αυτό:

Καρτούν στο facebook; Λέμε ΝΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ!!!
"Θέλω να σε δω να σέρνεσαι και να με παρακαλάς 
θέλω να σε δώ στα γόνατα συγνώμη να ζητάς 
Θέλω να σε δώ να γίνεσαι γυαλάκι και να σπας 
θέλω να σε δω να κόβεσαι να κλαις και να πονάς...για μένα,για μένα!" ...Αν το πάρω απόφαση,αυτό θα κάνω lip sync!
Θάνατος στα έντομα που τριγυρίζουν ζουζουνίζοντας! Βέβαιος θάνατος σ'αυτά που θα τολμήσουν να καθήσουν πάνω στην οθόνη μου!!!
...To be continued!


*Σκορποχώρι = διάφορες σκέψεις που μου περνάνε απ'το μυαλό κατά διαστήματα,δεν έχουν καμία σχέση η μία με την άλλη, και δε χρειάζονται ανάπτυξη :)
Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Αλλεργία στις δεσμεύσεις!

Χρόνια την έχω,απλά δεν ήξερα πώς να την ονομάσω...Δε με ταλαιπωρεί αλλά μάλλον ταλαιπωρεί όσους τη λούζονται.
Δεν αντέχω ρε παιδάκι μου τις δεσμεύσεις! Δε μ'αρέσει να κανονίζω τι θα κάνω μετά από Χ μέρες,γιατί δεν ξέρω αν εκείνη τη μέρα θα έχω κέφι να το κάνω! Το θέμα είναι οτι δε το καταλαβαίνουν οι άλλοι..και πώς να τους το εξηγήσεις;
Παράδειγμα: Γνωρίζω συμφοιτήτρια, πιάνουμε κουβέντα, πάμε για καφέ. Μετά από κανά δίωρο κι αφού τα έχουμε εξαντλήσει όλα τα θέματα μου λέει "θες να τα πούμε κι αύριο;;" και εκεί νιώθω ΜΙΑ ασφυξία...ΕΝΑΝ πνιγμό...σα να μου κάνουν πρόταση γάμου! Ε οχι ρε κοπελιά δε θέλω αύριο πάλι καφέ γιατί μπορεί να είμαι πολυάσχολη (!) αλλά δε θα έχω κάτι να σου πω μετά από 24ώρες! Θες να καθόμαστε και να κοιταζόμαστε σα χάνοι; Εγώ δε θέλω! Θέλω να μου λείψεις, θέλω το χρόνο μου, θέλω να κάνω πρώτα τη μαλακία μου και μετά να σε πάρω ενθουσιασμένη τηλέφωνο και να σου πω "ΕΧΩ ΝΕΑ!". Άδικο έχω;; Φυσικά πού να το εξηγήσω όλο αυτό; Από τη μια ε δεν είναι και εύκολο να το πεις, απ'την άλλη και να τo πεις,λίγες είναι οι περιπτώσεις που θα καταλάβουν, οι υπόλοιπες απλά αντί να πάτε για καφέ θα σου στέλνουν μηνύματα..και "έλα στο msn!!!" Και εντάξει, να μπω στο msn...που θα μου πιάσει 9 στις 10 φορές να μου λέει τα χτεσινά σε επανάληψη, εκεί τι κάνω; Δικαιολογίες υπάρχουν...αλλά βαρέθηκα  να ψάχνω κι από μια κάθε φορά!
Δεν έχει να κάνει με σένα υποψήφια φίλη, δικό μου είναι το θέμα, δε θέλω να σε βαρεθώ, θέλω να μαζέψω νέα και να σε πιάσω μια μέρα από το απόγευμα ως το βράδυ να σου τα πω! Κατάλαβε με κι εσυ λίγο...πλιζ;
Επίσης...αν μια μέρα σε ακυρώσω, μη μου θυμώσεις. Ξέρεις οτι δεν έχω πρόγραμμα, σου το είπα από την αρχή, remember; Είπαμε είμαι αλλεργική..μην είσαι κι εσυ επίμονη..δώσε μου τον αέρα μου!! Αν όμως κάποια στιγμή εξαφανιστώ για καιρό για σκέψου,μήπως έγινες κουραστική; Να σκεφτόμαστε και λίγο τα ελαττώματά μας ε; Όχι αμέσως να βλέπουμε των άλλων! ;)
Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Τι να σου πω κι εσένα τώρα! (ό,τι να'ναι!)


Έχω καιρό να γράψω...άλλες φορές δεν είχα τι να γράψω, άλλες φορές είχα τόσα πράγματα που δεν ήξερα από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω!!! Έφτασε το σήμερα λοιπόν...και μάντεψε,έχω πολλά να σου πω!!!Κάτσε να τα πάρω με τη σειρά..
Εκλογές: Πραγματικά, έχει κανείς σκοπό να πάει να ψηφίσει; Υπάρχει άνθρωπος που να βλέπει πολιτική συζήτηση στην τηλεόραση και δεν αλλάζει κανάλι;; Πόσο βαρέθηκα όμως!!! Πόσο τους σιχάθηκα όμως!! Ο καθένας να λέει ό,τι να'ναι προκειμένου να πάρει μια ψήφο! Βλέπεις ξαφνικά να γίνονται έργα στους δρόμους και καταλαβαίνεις πως είναι προεκλογική περίοδος!! Δεν είναι κοροϊδία να γίνονται έργα που θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να γίνουν,μόνο πριν τις εκλογές; Θα μου πεις..κάπως πρέπει να μας δελεάσουν εμάς τα πρόβατα...είδα πριν λίγο διαφήμιση στο facebook "συναυλία υποψήφιου τάδε με το Νίκο Πορτοκάλογλου"...τι λες τώρα;; Πορτοκάλογλου..πφφφφ ΑΝ ΔΕ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ MADONNA ΕΓΩ ΔΕ ΡΙΧΝΩ ΨΗΦΟ!!! Εντάξει,αφού θέλετε να μας δελεάσετε κάντε το..αλλά οχι με ό,τι κι ό,τι! Έτσι θα πάει η ψήφος,χαμένη;;;
Last minute update: Διαφήμιση Ψωμιάδη είδατε;; Keep working!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ Yeah right..keep working us!!
Τηλεόραση: Χα.Εδώ με βρίσκεις ενημερωμένη! Παλιότερα έβλεπα ΑΝΤ1 σε καθημερινή βάση λόγω του Grey's Anatomy και του True Blood,τώρα που δεν έχει κάποιο από τα δυο όμως,άλλαξα κανάλι! Βλέπω Alpha λοιπόν..και ΤΙ βλέπω!!! Οικογενειακές ιστορίες έχει πάρει το μάτι σου;;; ΌΟΟΟΧΙ;;ΜΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ;; Είναι must!! Καθημερινές οικογενειακές ιστορίες που μπορεί να συμβούν στον καθένα μας,προβλήματα και ανησυχίες..σαν ιδέα είναι νορμαλ...Αλλά έχεις δει ερμηνεία ηθοποιών;; Με πόση φυσικότητα παίζουν; Με πόση φυσικότητα ανοίγουν την πόρτα στην κάμερα να περάσει, και της μιλάνε ανοιχτά;; Έχω εντυπωσιαστεί λέμε! Είναι τα νέα Μεξικάνικα!! Οχι,οχι..καλύτερα από Μεξικάνικα!!! Νομίζω αξίζουν τηλεοπτικό βραβείο!!
Big brother: (ναι,το βλέπω και αυτό..έχει τίποτα καλύτερο;) Ο Ηλίας αδικείται...Δε φταίει αυτός που έπεσε μέσα σε όλους τους ξενέρωτους! Εντάξει,ώρες-ώρες φέρεται περίεργα αλλά όταν βρεί γυναίκα νομίζω θα συνέλθει!Μα κι αυτή η Στέλλα..τι του βρήκε του Αλέξη;; Επίσης θα ήθελα να πω οτι αυτό που κάνει η παραγωγή είναι ΑΙΣΧΡΟ. Ξέρουν οτι ο Φουκάκης έχει κοπέλα εκεί έξω και τον βάζουν σε αποστολές με την Εβελίνα που του την πέφτει "για πλάκα";;; Τα γίδια! Όπου σε πονάει θα σε πατήσουν για να πουλήσουν!Για άλλους δε λέω τώρα..τουλάχιστον έφυγαν τα μπάζα οι ξανθές και αναβαθμίστηκε λίγο στο μυαλό μου το big brother..από κατηγορία "οίκος ανοχής" ανέβηκε στο "μπήκαν τα γίδια στο μαντρί"..much much better!
Διαφήμιση της WIND: Ειλικρινά...ποιός ηλίθιος σκέφτηκε τη λέξη "παππουδο-γονείς-παιδιά";; Μπορώ άνετα να πετάξω το τηλεκοντρόλ στην τηλεόραση όταν την ακούω..ευτυχώς κρατιέμαι! Πραγματικά όμως,αυτό λέγεται σενάριο για διαφήμιση;;Δε το εχω σπουδάσει το πράγμα αλλά οκ, νομίζω δε θα σκεφτόμουν ποτέ αυτή τη βλακεία!!!
Το Νησί: Δεν έχω λόγια..Επιτέλους βλέπουμε κάτι της προκοπής!!!
Μουσική: Ακούω συνέχεια το Far From Everything από Mark Angelo και Shaya. Απίστευτο κομμάτι, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει όσο hit έγινε το -λατρεμένο- In and out of love! Επιτέλους κάναμε κι ένα βήμα μπροστά..
Αυτά!!! Δε νομίζω να με απασχολεί κάτι άλλο από την επικαιρότητα αυτή τη στιγμή..I'll be back όμως! :)

About Me

Η Φωτό Μου
Evelyn
Greece
Τι να πώ;;;Τρείς λαλούν και δυο χορεύουν...
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Music for ur ears


Από το Blogger.