Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Γλείφω άρα υπάρχω;; Ε όχι!

Σκηνικό 1: Πριν ένα-δύο χρόνια στο μετρό στεκόταν δίπλα μου μια κοπέλα που φόραγε ένα ΤΕΛΕΙΟ παλτό με κάτι σχέδια στην πλάτη,κοτλε, ερωτεύσιμο τέλοσπάντων. Εντελώς αυθόρμητα της λέω "το παλτό σου είναι τέλειο!Από πού το πήρες;"...με κοίταζε σα να της μίλαγα Αρειανά. Μετά απλά χαμογέλασε ντροπαλά και μου είπε,αλλά η έκφραση "τι-μου-λέει-αυτή-τώρα;" δεν είχε φύγει από το βλέμμα της. Έφυγε σαν κυνηγημένη. (δεν ξέρω αν το προκάλεσα εγώ ή απλά βιαζόταν..)
Σκηνικό 2: Βλέπω φωτό καθηγήτριας μου στο facebook (άλλο και τούτο..δεν περίμενα ΠΟΤΕ οτι θα είχα φίλους καθηγητές στο facebook!) από το γάμο της...φόραγε ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ γούνινο λευκό μπολερό γιατί έκανε ψύχρα..πηγαίνω στο μάθημα και της λέω "Είδα και τις φωτογραφίες του γάμου σας..τέλειο το νυφικό αλλά λάτρεψα το γούνινο μπολερό..ήταν τοοοοοσο ωραίο!". Δε μπορώ να σου περιγράψω ακριβώς την έκφραση της αλλά ήταν συνδυασμός έκπληξης και Αρειανών πάλι..μόνο που αυτή τη φορά λίγα δευτερόλεπτα μετά διέκρινα κι άλλο ύφος..θα το ονομάσω "ωραία-πες-μου-τι-θες-από-μένα-τώρα!"..και μου έκοψε τη χαρά!
Σκεπτόμενη τα δυο περιστατικά λοιπόν,συνειδητοποιώ πόσο καχύποπτος έχει γίνει ο κόσμος πλέον..Λές μια καλή κουβέντα και ο άλλος νομίζει πως τον γλείφεις! Αν μάλιστα έχει και κάποιο αξίωμα ή ανώτερη θέση από τη δική σου (βλέπε φοιτητής-καθηγητής) τότε ακόμα και μια απλή καλημέρα μπορεί να φανεί γλείψιμο!!! Από μια πλευρά το καταλαβαίνω..γιατί το 95% των φοιτητών έχει στο μυαλό του τον καλό βαθμό όταν συζητα με τους καθηγητές.Παίζει να είναι και μεγαλύτερο το ποσοστό...αλλά εγώ ΔΕΝ ανήκω σε αυτούς τους φοιτητές. Έχω πει τσαχπίνικα "ελάαααααααατε κυρία βοηθήστε μας να περάσουμε,να τελειώσουμε κάποτε!" αλλά μέχρι εκεί. Δε θα δείξω ψεύτικο ενδιαφέρον για τα νέα της καθηγήτριας για να κάνω καλή εντύπωση. Το σιχαίνομαι αυτό. Αν ρωτήσω για τα νέα της, θα το κάνω από πραγματικό ενδιαφέρον αλλιώς δε ρωτάω καν. Κι όταν θέλω κάτι,θα το πω,αλλά δε σημαίνει πως ο,τι κάνω το κάνω για να πετύχω το σκοπό μου!
Αν σου κάνουν λοιπόν ένα κοπλιμέντο,μην πάρεις αμέσως το ύφος "ωραία-πες-μου-τι-θες-από-μένα-τώρα!" γιατί υπάρχει κι αυτή μικρούλα πιθανότητα ο άλλος να μη θέλει τίποτα από σένα..ακόμα κι αν έχεις κάτι να του δώσεις!




 ΥΓ: Δε μπορώ να περιγράψω πόση αηδία νιώθω όταν περνάει καθηγητής μπροστά από κοριτσοπαρέα λίγο πρίν αρχίσει η εξέταση του μαθήματος και όοοοολες μαζί οι καρακαηδόνες αρχίζουν "Τι κάνετε κύριεεεεε;" "Περάστε μας κύριεεεεεεεεεεε" "Εσείς που είστε τόοοοοσο καλός θα μας περάσετε εεε;"...Η πλάκα είναι πως μετά είναι τόσο σίγουρες οτι θα τις περάσει που μπαίνουν,κάθονται 5 λεπτά και παραπονιούνται για τα δύσκολα θέματα και μετά φεύγουν δίνοντας λευκή κόλλα! (που δεν είναι μια απλή λευκή κόλλα,επάνω έχουν απλώσει όλη τους την εξυπνάδα..μόνο που είναι διάφανη και δε φαίνεται!) Πόση βλακεία υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο Θεέ μου;;

2 σκέψεις βγήκαν από το μυαλό των αναγνωστών...:

☾ Tzeni ☾ είπε...

χα χα καλά η κοπελιά με το παλτό ας χαλαρώσει λίγο! Ας πει από πού το πήρε, να πει κι ένα ευχαριστώ γιατί δεν κοστίζει βρε αδερφέ και τελείωσε η υπόθεση. Όσο για την καθηγήτρια εντάξει φαίνεται πολλά έχουν ακούσει τα αυτιά της κι έχουν δει τα μάτια της..οπότε θα μπορούσα να δείξω κάποια επιείκεια.. Όσο για τις καρακαϊδόνες που λες..άντε κι αυτές γλείφουν.. τι έχεις να πεις για τους καθηγητές που θέλουν γλείψιμο...;;;;

Evelyn είπε...

Καλά..οι καθηγητές που θέλουν γλείψιμο είναι απλά αισχροί..

About Me

Η Φωτό Μου
Evelyn
Greece
Τι να πώ;;;Τρείς λαλούν και δυο χορεύουν...
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Music for ur ears


Από το Blogger.